Φροντίδα Παπουτσιών

Η σωστή φροντίδα παπουτσιών ξεκινάει από τη σωστή αποθήκευση. Τα παπούτσια πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος έχουν την ιδιότητα να αλλοιώνουν τα υλικά κατασκευής. Εάν κρατάτε τα υποδήματα σας στο αρχικό τους κουτί, καλό θα ήταν να τοποθετείτε μια ετικέτα ή μια φωτογραφία ώστε να γνωρίζετε πού βρίσκεται το κάθε ζευγάρι. Εάν πάλι δεν χρησιμοποιείτε κουτιά λόγω έλλειψης χώρου, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ράφια ή στις ειδικές θήκες σε ξηρό περιβάλλον.
Ωστόσο, πριν τοποθετήσετε τα παπούτσια σας στα σημεία αποθήκευσης, οφείλετε να τα καθαρίσετε από τη σκόνη και τη βρωμιά. Επίσης, κρίνεται απαραίτητο να γεμίσετε το εσωτερικό τους με χαρτί ή εφημερίδα, ώστε να μη χάσουν το σχήμα τους και χαλαρώσουν με το πέρασμα του χρόνου. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η τεχνική και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την καθαριότητα του κάθε παπουτσιού εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος.
 
ΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ
Καθαρίστε τα παπούτσια από γνήσιο δέρμα με ένα στεγνό βαμβακερό πανί, αφαιρώντας αρχικά τη σκόνη. Στη συνέχεια απλώστε ελαφρά ένα άχρωμο βερνίκι κεριού ή στην απόχρωση του δέρματος με ένα βαμβακερό ύφασμα ή ένα σφουγγαράκι εφαρμογής κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το κερί να στεγνώσει σε σκιερό μέρος και όχι κοντά σε κάποια πηγή θερμότητας. Τέλος, προχωρήστε στο γυάλισμα τους, τρίβοντας τα με μαλακό πανί με γρήγορες κινήσεις για έξτρα λάμψη.
 
ΣΟΥΕΤ/Nubuck
Καθαρίστε τα σουέτ παπούτσια σας απλώνοντας πολύ απαλά ένα καθαριστικό υδροαπωθητικο σπρέι ειδικά σχεδιασμένο για σουέτ. Στη συνέχεια βουρτσίστε απαλά με μια βούρτσα από καουτσούκ ή νάιλον, που είναι φτιαγμένη για το συγκεκριμένο υλικό. Έτσι θα αφαιρεθεί η σκόνη και η βρωμιά χωρίς να αλλοιωθεί η υφή του σουέτ. Καλό θα ήταν να αποφύγετε να φορέσετε τα σουέτ υποδήματα σας σε βροχερές μέρες.
 
ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ
Τα παπούτσια από λουστρίνι θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα για να μη χάσουν το γυαλιστερό φινίρισμα τους. Για το καθάρισμα τους, χρησιμοποιήστε ένα απαλό διάλυμα σαπουνιού και νερού με ένα καθαρό μαλακό πανί. Για τα σημάδια μπορείτε να βουτήξετε ένα καθαρό πανί σε ελαιόλαδο ή ορυκτέλαιο και να σκουπίσετε καλά. Η βαζελίνη επίσης μπορεί συχνά να βοηθήσει. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να στεγνώνετε το λουστρίνι μακρυά από πηγες θερμότητας. 
 
ΔΕΡΜΑ Nappa
Τα παπούτσια από nappa ή brush απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα με την ίδια τεχνική όπως το λείο δέρμα. Ωστόσο, θα πρέπει σε τέτοια υποδήματα να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, καθαρίζοντας και εμποτίζοντας τα τακτικά, μιας και το δέρμα αυτού του τύπου είναι λείο και εξαιρετικό μαλακό.
 
ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
Καθαρίστε τα παπούτσια από συνθετικό δέρμα με την πιο απλή τεχνική φροντίδας ένα μαλακό, υγρό σφουγγαράκι με λίγο ήπιο υγρό καθαρισμού. Για τυχόν επιφανειακούς λεκέδες ακόμα και το μωρομαντηλο κάνει θαύματα. 
 
ΥΦΑΣΜΑΤΑ
Για την φροντίδα των υποδημάτων από υφασμάτινες ύλες σας προτείνουμε το βούρτσισμα όταν είναι στεγνά και την προστασία τους με ειδικά σπρέι. Μην ξεχνάτε πως τα υφασμάτινα παπούτσια δεν πλένονται ποτέ στο πλυντήριο. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε πάντα το κόκκαλο κατά την εφαρμογή τους, ώστε να μη χάνουν τη φόρμα τους. 
 
Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή παρατήρηση, σχετικά με τις παραπάνω συμβουλές φροντίδας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο [email protected] ή τηλεφωνικώς στο 2310457788.